19 March 2019 07:39:25
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Flere pædagoger

Forældre kalder på flere pædagoger i børnehaven.Hovedfolder: dorthe.jpg

Regeringen vil ansætte flere pædagoger til udsatte børn. Forældreformand kalder det et greb i den rigtige retning.

Der er generelt for få pædagoger til at passe på de små poder i børnehaver og vuggestuer.

Det mener formand for forældreforeningen Fola, Louise Gjervig Lehn, der derfor hilser regeringens forslag om flere pædagoger til udsatte børn velkommen.

- Det er et greb i den rigtige retning. Normeringen er noget af det, som betyder rigtig meget. Det har længe været en stor efterspørgsel fra os forældre, til at få flere voksne omkring vores børn.

- De børn, der har brug for ekstra støtte, skal selvfølgelig have det. Men derfor håber vi stadig, at der vil komme noget mere omkring den generelle normering, for de er simpelthen for ringe i dag, siger hun.

Det er de omkring 100 institutioner med flest udsatte børn, som regeringen vil give flere uddannede pædagoger. Der skal derfor afsættes 45 millioner kroner i 2018 og 83 millioner kroner årligt fra 2019 og frem.

Forslaget er en del af en børnepakke, som regeringen fremlægger torsdag. Samlet vil den nye pakke koste 580 millioner kroner, som tages fra en pulje, der er afsat på Finansloven.

En undersøgelse fra pædagogernes fagforbund, Bupl, viste i marts, at pædagoger kan stå alene med ansvaret for op til 17 børn.

- Det er uansvarligt. Der er ikke meget plads til øjenkontakt til børnene, siger Louise Gjervig Lehn.

https://www.information.dk/telegram/2017/04/foraeldre-kalder-paa-flere-paedagoger-boernehaverne?lst_ltst

2,318,562 Unikke besg