25 March 2019 13:16:35
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Vores børn skal ikke udsættes for "overgangsproblemer" og plastik-mad
Pressemeddelelse 25. november 2008

Vores børn skal ikke udsættes for ”overgangsproblemer” og plastik-mad.

”Så entydigt er svaret på Karen Jespersen udtalelse vedr. madordninger i daginstitutioner ” siger Lars Klingenberg, formand for FOLA.  ”Det er ganske urimeligt og slet ikke i tråd med lovforslagets oprindelige intension, at vores børn skal udsættes for færdigpakket catering-mad. At Velfærdsministeren kategoriserer problematikken som et ”overgangsproblem” er en negligering af problemet og en undervurdering af barndommen. Hverken mine eller andres børn skal udsættes for ”overgangsproblemer” af den karakter” siger Lars Klingenberg. 

”Som forældreorganisation har vi gennem flere år arbejdet på, at alle børn i vores daginstitutioner skal tilbydes et sundt måltid mad dagligt. Formålet med lovforslaget var da også at sikre, at alle børn i daginstitutioner får et sundt måltid mad midt på dagen.

Et fælles måltid sund mad i daginstitutionen skal medvirke til at fremme gode kostvaner, forebygge fedme og bidrage til børnenes generelle velvære. Og det formål kan vi kun være enige i, men de faktiske forhold og den økonomiske formåen ude i kommunerne er ikke gearet til opgaven, og derfor vil vi i virkeligheden langt hellere være fri” siger Lars Klingenberg.

 ”Når vi taler om at dét sunde måltid mad er daggammelt plastic-indpakket catering-mad, så finder vi de medbragte madpakker langt mere attraktive og mere inspirerende for vores børn. Ideen med et sundt måltid mad i daginstitutionen skulle jo netop være, at vores børn skulle opleve glæden ved at spise veltilberedt mad, at aktiviteten kunne bruges pædagogisk og ikke mindst at gode og sunde spisevaner skulle forbygge det stigende problem med fedme og livsstilssygdomme. Som billedet tegner sig, så frygter vi at loven udvandes allerede inden den er trådt i kraft” fortsætter Lars Klingenberg. 

”Forslaget kan medføre en ekstraudgift på 9.000 kr. årligt for en vuggestueplads (ifg. Berlingske Tidende). Det er en ganske urimelig ekstraskat på børnefamilierne, som mange forældre vil have meget svært ved at afholde.

Regeringen må sikre økonomien i lovforslaget og sørge for at kommunerne får mulighed for at etablere de faciliteter og ressourcer, som skal til for at maden kan tilberedes i den enkelte daginstitution. Og endelig hvis vi som forældre skal medfinansiere ordningen, så forlanger vi at kvaliteten er i orden. 

Lars Klingenberg kan kontaktes for yderligere kommentarer på tlf. 23240779 
2,322,481 Unikke besg