19 February 2019 16:52:44
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Dagbog fra de danske dagtilbud

Dagbog fra de danske dagtilbud

Forældre, pædagogiske medarbejdere og alle jer andre med interesse for børns liv. Fat pennen eller kameraet og fortæl os om livet i de danske dagtilbud.

Børnenes minister, Mai Mercado synes , at der er et tilstrækkeligt antal pædagogiske medarbejdere til vores børn  og at det er ikke nødvendigvis et problem at en voksen står alene med 17 børn.

Men det er ikke alene et problem, det er  katastrofalt i forhold til vores børns udvikling, trivsel og sikkerhed, mener Louise Gjervig Lehn, formand for FOLA. Og fagfolkene er helt enige.

Al forskning peger nemlig entydigt på at det er kvaliteten af relationerne i barnets første år, der er afgørende for resten af deres liv. Og eftersom næsten alle danske børn tilbringer de fleste af deres vågne timer i daginstitutioner fra de er 1 år gamle, er det fuldstændigt uacceptabelt hvis de ikke har mulighed for tilstrækkelig voksenkontakt der.

FOLA vil sammen med dig fortælle historien om de faktiske vilkår i vores dagtilbud . Om pædagogiske medarbejdere der dagligt står alene med alt for store børneflokke, om børn der ofte ikke får den kontakt de har behov for. Om dedikerede pædagogiske medarbejdere der må forlade deres fag fordi de ikke længere kan stå inde for det omsorgssvigt de er vidne til.

Vi har for længst overskredet smertegrænsen for, hvor mange børn en medarbejder bør have ansvaret for. Selv den dygtigste pædagogiske medarbejder, kan ikke kompensere for det tab af nærvær og omsorg, der selvfølgelig opstår, når han eller hun skal rumme alt for mange børn. Men også om hvordan det kan være, når der tid.

Vi har akut behov for, at forældre og pædagogisk personale står op for vores børn, står sammen om at fortælle, hvordan den usminkede virkelighed ser ud i og vigtigst af alt, står fast på at den virkelighed skal ændres nu.

Det skal helt frem i lyset, hvilke konsekvenser det har når institutioner må presse sig igennem en hverdag præget af konstante besparelser på det dyrebareste vi har.

Vi vil så gerne fortælle historierne, men vi kan kun gøre det med din hjælp. Så del dine oplevelser og tanker på https://www.facebook.com/foraeldreneslandsforening/ , eller send på dagbog@fola.dk  hashtag #dagbog frem til d 10. november 2017, så samler vi det hele og overleverer historierne til de relevante politikere.

På forhånd tak for hjælpen

PS. Med ’fat kameraet’ mener vi lav en video, hvor I taler i stedet for at skrive, der må ikke filmes i institutionerne.

Link til udtalelser fra Mai Mercado:

https://www.dr.dk/tv/se/adgang-med-abdel/hurtigloeberne-2017/boerneministerens-store-reform-adgang-med-abdel#!/24:20

Bag projektet står FOLA- Forældrenes Landsforening.

2,300,443 Unikke besg