19 March 2019 16:01:47
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Forældre kræver ligestilling i Skolefritidsordninger
Pressemeddelelse d. 15. december 2008

Forældre kræver ligestilling i Skolefritidsordningerne.
 

I Berlingske Tidende d. 12. december kræver Skole og Samfund loft over forældrebetalingen i skolefritidsordninger. FOLA bakker 100% op om Skole og Samfunds krav. 

“Den offentlige diskrimination, som forældre og børn i SFO udsættes for i sammenligning med fritidshjem, er ganske enkelt uacceptabel”, siger Lars Klingenberg, formand for FOLA. 

“Vi har sagt det før, og siger det meget gerne igen: Der findes absolut ingen rimelig forklaring på, at forældre til børn i SFO kan risikere at skulle betale 100% af driftsomkostningerne i SFO’en, mens der er betalingsloft på fritidshjem.”

 I 2007 blev dagtilbudsområdet taget ud af lov om social service og fik sin egen lov. I den forbindelse havde det været oplagt at give børn og forældre de samme rettigheder og muligheder i SFO´en, som eksisterer i fritidshjem, men desværre talte både vi og andre for døve ører. Konsekvensen er, at skolefritidsordningerne fortsat mangler direkte forældreindflydelse i form af forældrebestyrelser eller forældreråd og, at skolefritidsordningerne fortsat ikke har loft over forældrebetalingen. Sidstnævnte medfører en forøget risiko for, at børn helt ned til 6-7 års alderen tages ud af SFO´en og må tilbringe fritiden alene og uden voksenkontakt”, siger Lars Klingenberg 

“Lovløsheden og forskelsbehandlingen på SFO-området kan hverken forældre eller børn være tjent med. Urimeligheden fremtræder tydeligere, når man tager i betragtning, at mange kommuner end ikke giver muligheden for frit at vælge mellem SFO og fritidshjem, men udelukkende tilbyder SFO”, slutter Lars Klingenberg.  

Lars Klingenberg kan træffes på tlf. 23 24 07 79 for yderligere kommentarer. 

2,318,860 Unikke besg