19 March 2019 07:38:25
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Nedskæringer vil presse forældrene

Berlingske.dk 11. september 2009 - Ritzau.

Nedskæringer på børneinstitutionerne via tidligere lukning eller flere lukkedage vil presse forældre i hverdagen, mener forældreorganisation.

Lars Klingenberg kan genkende billedet af, at der vil blive skåret ned i kommunerne.

- Vi er naturligvis kede af, at det vil gå ud over serviceniveauet, ikke mindst på børneområdet, siger Lars Klingenberg.

Nedsatte åbningstider og flere lukkedage vil presse familierne og samtidig gøre forældrene mindre fleksible på arbejdsmarkedet, påpeger han. Feriedage skal bruges på at kompensere for lukkedagene. Og den daglige aflevering og afhentning bliver presset.

- Man får lidt mere travlt og må skynde mere på børnene, end det egentlig var nødvendigt. For mange familier kan det blive problematisk, hvis man for eksempel har langt til arbejde, siger han.

Endnu værre er det ifølge Lars Klingenberg, hvis kommunerne griber ind med en ringere normering af personale i institutionerne. Det er på dagsordenen i næsten hver fjerde kommune.

- Her taler vi om børnenes trivsel og udvikling. Vi har allerede hørt fra forskere, at de på grund af den nuværende normering ikke længere kan anbefale den danske institutionsmodel. Det er meget alvorligt, mener Lars Klingenberg.

Læs hele artiklen her

2,318,560 Unikke besg