25 March 2019 13:08:03
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Artikel TV2 Nyhederne

"Uforsvarlig børnepasning i dag"
TV2 Nyhederne 30-11-09: 06:48 | af: jely

Små børn må vente længere på trøst og tør ble, når hver femte kommune næste år sparer på personalet i daginstitu­tionerne. Et skrækeksempel på skrabede normeringer finder man i Hillerød, hvor forældre kan møde et rødt skilt eller bogstavet C, når de afleverer deres barn. Det betyder, at der er så få pæ­da­go­ger og medhjælpere, at 'pas­ningen er på grænsen af det forsvarlige'. Det skriver metroXpress.

Tre gange er forældre blevet ringet op på arbejdet og bedt om at hente deres børn, fordi der var for lidt personale.

"Forældre tages som gidsler og må leve med den sorteste samvittighed både over for børn og arbejdsgivere," siger Lars Klingenberg, formand for Forældrenes Landsorganisation.

Gule alarmer er flittigt brugt
Ifølge formanden for Hillerød Forældreråd, Henrik Smith-Sivertsen, er de såkaldt gule alarmer flittigt brugt, og det er ikke unormalt, at der er én pædagog til 10 børn. Han kalder alarmeringssystemet en kæmpe stressfaktor.

"Hver morgen skal forældre forholde sig til, hvilken farve dagen nu har. De aner aldrig, hvordan situationen er, når de afleverer."

Ifølge kommunen er det kun i absolutte nødstilfælde, at børn ligefrem 'bliver ringet hjem'.

"Vi kategoriserer dagene for at have en plan for, hvad vi gør, når normeringen er for lav. Det er en form for beredskab. Det er rigtigt, at bemandingen har været for stram de tre gange, hvor forældrene er blevet ringet op. Men der er sat ekstra midler af til området næste år," siger Erik Nygren, direktør for børn, familie og kultur i Hillerød Kommune.

Desperat skæring ind til benet
Formand for BUPL Henning Pedersen kalder manøvren i Hillerød for 'et desperat udtryk for, at der er skåret ind til benet' og siger om det kommende år:

"Når der fjernes personale i hver femte kommune, kan vi komme til at se flere af den slags nødløsninger rundtomkring."

2,322,464 Unikke besg