19 March 2019 15:58:51
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Nordvestnyt 8. december 2009

FOLA: Dybt problematisk

Nordvestnyt 08. december 2009 09:18 Af EVA LYNG JOHANSEN 
NYKØBING

Næstformand for Forældrenes Landsforening mener, at det er et grundlæggende problem, at forældre udover deres egen forældrebetaling skal bidrage med legesager i daginstitutioner. Legetøj skal være inkluderet i forældrebetalingen. Det mener Forældrenes Landsforening (FOLA), som på landsplan varetager forældrebestyrelsers, forældreråds og forældrenævns interesser.


- Nogle gange får forældre et valg mellem, at der bliver skåret i normeringerne eller på legetøjet. Det er dybt problematisk, for så hedder forældrebetalingen jo ikke 2.500 kroner, men 2.500 plus, siger Anders Lindahl, som er næstformand for Forældrenens Landsforening.

- Der er en fare for, at hvor en stærk forældregruppe godt kan løfte opgaven, så kan der være mere socialt belastede områder, hvor forældregruppen ikke er så stærk, at den kan løfte opgaven, siger næstformanden.

Han mener, at det er en kommunes opgave at sørge for, institutionen har det legetøj og de legeredskaber, som den skal bruge.

- Det er også at problem at få legetøj ind af bagvejen i forhold til kvalitet, for hvem skal definere det. Vi ser ofte, at folk i den bedste vilje giver gammelt legetøj, som ikke er forsvarligt at bruge i institutionen, fortæller Anders Lindahl.

Han ser det også som et udtryk for en snigende brugerbetaling, hvor forældre løbende skal betale mere og mere for eksempelvis bleer, solcreme og dyner.

Arbejdsweekender er Anders Lindahl mere positiv overfor, fordi det også har en social dimension.

2,318,821 Unikke besg