25 March 2019 12:51:54
Kontakt

Telefon: 42 70 51 54

Mail: fola@fola.dk

Pressekontakt


Følg FOLA på Facebook
Klik her
Atikel P4 Trekanten

Mange kører langt med ungerne

Mange kører langt med ungerne.

Artikel af Marie Chrstensen P4 Trekanten 01. feb. 2010 17.01 Kolding

Halve timer i autosædet i bilen eller bag på cyklen er endnu ikke et stort problem i Kolding, når forældre skal aflevere deres børn i daginstitutioner.

Men i hovedstaden har man droppet den øvre grænse for, hvor langt forældrene maksimalt skal køre for en institutionsplads, og hos forældreorganisationen, FOLA, frygter man, at de lange transporter vil brede sig.

Har droppet afstandsgaranti
- I Københavnsområdet kan der være store problemer, fordi pladsgarantien er under pres. Det betyder blandt andet at man kan få en institutionsplads i den anden ende af byen, og med den trafik der er i København, så kan det tage lang tid, siger Lars Klingenberg, formand for FOLA.

Tidligere havde Københavns kommune en regel om, at man maksimalt kunne få en institutionsplads fire kilometer fra ens hoveddør - men den regel er forlængst skrottet.

Vi kunne i dag fortælle om den 9 måneder gamle Alberte fra Kolding, der hver dag skal køre tyve kilometer for at komme til og fra dagpleje. Det er endnu et særsyn i kommunerne udenfor hovedstadsområdet, men hos FOLA vil man have øjnene åbne for at sikre sig, at det ikke bliver hverdag.    

- Jeg håber ikke, at det er noget, der spreder sig til resten af landet, og jeg håber ikke, at det er det generelle billede, siger Lars Klingenberg.

2,322,418 Unikke besg