fbpx

Forældrebestyrelser

Guides til dig, der sidder med i en forældrebestyrelse eller et forældreråd

Styrelsesvedtægt for dit dagtilbud

Dokumentet 'Styrelsesvedtægt' kan forekomme en smule tørt, men det spiller en afgørende rolle for, hvordan du som forældrebestyrelse eller forældreråd skal arbejde.

Kommunikationstrappen - Hjælp til det gode forældresamarbejde

Når man afleverer og henter sit barn, stikker man hovedet ind på stuen og ser et lille glimt af det liv der udspiller sig i dagtilbuddet.

Hvad er et princip?

Måske er du lige valgt til i forældrebestyrelsen, og hører for første gang om 'principper for dagtilbuddet'. Her kan du læse dig til hvad principper indeholder og hvordan man arbejder med dem.

Eksempler på principper

Som forældrebestyrelse skal I udforme principper for jeres børns institution, men hvordan gør egentlig man det?
Når der udvikles principper er det din mulighed for at dele dine ønsker og ideer for dit barns institution og sammen med ledelsen og personalet at omsætte idéen, så den bliver til et princip.

Det gode bestyrelsesmøde - tips og tricks

Et bestyrelsesmøde kan ses som jeres mulighed for at tage alle forældres interesser op i et lille forum. På mødet taler I som forældrerepræsentanter på vegne af alle forældre. 

Har du tavshedspligt?

Som repræsentant i en forældrebestyrelse eller et forældreråd har du tavshedspligt. Både mens du er medlem, og når du træder ud igen. 

Hvem sidder med i forældrebestyrelsen?

Som forælder er du afgørende for dit barns hverdag – også den del af den, som barnet tilbringer i institutionen. I dagtilbudsloven står, at dagtilbuddene skal samarbejde med forældrene gennem organiserede forældrebestyrelser.

Hvordan bliver I synlige i bestyrelsen?

Mange forældre ved faktisk slet ikke, hvem der sidder i deres lokale forældreråd eller i forældrebestyrelsen. Og hvordan taler man så som forældrerepræsentant på vegne af hele forældregruppen? Det er ikke en let opgave.

Idékatalog til principper for god kommunikation på Aula

Har I brug for at arbejde med, hvordan I bruger Aula?

FOLA - logo

Forældrenes Landsorganisation
Valdemarsgade 8, 2.sal
1665 København V.

E-mail: fola@fola.dk
Hovednummer: 73 70 73 77

Presse: 40 12 98 09

 

Følg os

© 2020 FOLA, All rights reserved