fbpx

Presse

Læs med her når FOLA stiller skarpt på de aktuelle sager på dagtilbuds- og fritidsområdet

Pressemeddelelse: I gambler med fremtiden 

Pressemeddelelse: I gambler med fremtiden 

I FOLA, Forældrenes Landsorganisation er man langt fra tilfredse med udspillet til finansloven. Her ser man udspillet som et udtryk for, at regeringen ikke har taget et af tidens mest alarmerende problemer på sig nemlig børn og unges mistrivsel. 

”Vi gambler med fremtiden her. Der kan nemt findes ekstra penge til krig og Corona, men den epidemi af mistrivsel, som har ramt vores børn og unge, kan man åbenbart ikke finde en eneste krone til at sætte ind overfor. Det hænger bare ikke sammen. Man har ikke prioriteret en eneste krone til at forbedre normeringen i landets SFO’er og klubber. Det er dumt og kortsigtet,” siger Signe Nielsen, Formand for FOLA, Forældrenes Landsorganisation. 

I Forældreorganisationen følger man med i de mange dystre udmeldinger fra kommunerne.  Der lægges op til massive besparelser på børn og unge over hele landet. Et af de store problemer er, at heller ikke Finansloven sætter penge af til de stigende udgifter på det specialiserede område. Når der kun sættes penge af til stigende børnetal, men ikke tages højde for, at mange børn og unge er blevet dyrere, fordi de ikke længere kan håndteres på almenområde, så rækker pengene selvfølgelig ikke. Det tvinger kommunerne til at overføre penge fra almenområdet til specialområdet. 

”Vi kan kun knække mistrivselskurven ved også at investere i almenområdet. Det er alle fagprofessionelle enige i – også PPR-psykologerne, som igen har forsøgt at vække politikerne. Vores dagtilbud, skoler og fritidsinstitutioner mangler uddannede, dygtige nærværende voksne. Det gør børn og unge syge. Det giver sig selv, at det er dyrere, når vi skal hjælpe et barn ad gangen på det specialiserede område, end når vi forebygger ved at hjælpe alle på en gang. Det er skingrende vanvittigt, at vi er endt der, hvor behovet for økonomiske håndsrækning til PPR, psykiatrisk hjælp, specialfunktioner og specialinstitutioner er skrigende nødvendigt. At pengene til det så endda bliver hentet fra almenområdet er skruen uden ende. Vi har ikke brug for flere bekymrede politiker-selfies, vi har brug for en langsigtet plan for forebyggelse af mistrivsel. Den skal være ambitiøs og indeholde penge til at sikre bedre normeringer over hele linjen, siger Signe Nielsen. 

Det er også nu at det endelige opgør med budgetloven,som sætter loft over hvor mange penge kommunerne må bruge til service, burde landes. Kommunerne har penge til overs som de ikke må bruge og samtidig skæres der ned på børne og unge området.

”Det holder jo ingen steder. Vi står midt i en krise, og der er brug for flere penge. Pengene findes derude men de må bare ikke må bruges. Det er jo helt absurd.”  siger Signe Nielsen. 

For yderlige kommentarer kontakt Signe Nielsen formand for FOLA, Forældrenes Landsorganisation 
Mobil: 40 12 98 09

FOLA - logo

Forældrenes Landsorganisation
Raffinaderivej 8, bygn. B, 1.sal
2300 København S.

E-mail: fola@fola.dk
Hovednummer: 73 70 73 77

Presse: 40 12 98 09

 

Følg os

© 2020 FOLA, All rights reserved