fbpx

Presse

Pressemeddelelse: Regeringen svigter Danmarks børn og unge

FOLA, Forældrenes landsorganisation mener, at den nye regering har glemt børnene. Hvordan kan det lade sig gøre, når valgkampen var fyldt med budskaber om stigende mistrivsel.

I FOLA mener vi, at endnu en generation kan blive tabt på gulvet, hvis vi ikke får styrket netop vores dag og fritidstilbud, for det er her børn og unge mødes på tværs af sociale skel, det er her mistrivslen virkelig kan forebygges med stærke pædagogiske tiltag. Men det er som om, at den nye regering kun har fokus på at behandle og ikke forebygge.

”Det er skruen uden ende. Det er som om, alvoren aldrig trænger igennem. Danmarks børn og unge mistrives. Det ved vi. Vi har snakket så meget om det også under valgkampen, hvor det er blevet dokumenteret igen og igen. Vi troede faktisk, at der var hul igennem, med aftalen om minimumsnormeringer, men så lander der et regeringsgrundlag, som slet ikke har fokus på forebyggelsen af mistrivsel i dagtilbud og SFO . Vi er som forældre dybt skuffede. Det vil sparke tæppet væk under kernevelfærden, det er jeg slet ikke i tvivl om,” siger Signe Nielsen Formand for FOLA, Forældrenes Landsorganisation.

FOLA er i den her sammenhæng også optagede af at institutionerne er til for samfundets skyld, og at man skal passe på dem, hvis man vil passe på Danmark. Her er man ikke i tvivl om at politikeren ikke formår at tænke langt nok.

”Hvis vi vil den her samfundsstruktur, hvor forældre befinder sig på arbejdsmarkedet, så skal vilkårene i vores børn institutioner være i top. Ellers så må vi forvente at forældrene trækker sig fra den her samfundskontrakt og bliver hjemme med deres børn. Ja, og så må vi nok indse at Danmark kommer i alvorlige problemer, særlig i en tid med arbejdskraftmangel, en mangel som netop fylder i regeringsgrundlaget” advarer Signe Nielsen.

Med regeringens frisættelse af kommunerne, hvor forældre og de fagprofessionelle er de bedste til at lave de bedste tilbud, så håber vi i FOLA, at regeringen og kommunerne kommer til at styrke forældrenes indflydelse i private såvel som kommunale dag- og fritidstilbud.
På baggrund af regeringsgrundlaget udtaler formanden for FOLA, Signe Nielsen: ”Jeg håber, at regeringen som det første inviterer FOLA med til at samarbejde om kvaliteten i vores børns dag- og fritidstilbud. Vi minder pænt regeringen om, at minimumsnormeringer ikke er bureaukrati, men en basal rettighed for de yngste borgere i samfundet”.

Når forældre søger vuggestuepladser efter om der er mad med i prisen, når børn er i vuggestue fra start til slut, fordi de så kan blive mætte! Så er det vildt at opleve en ny regering som ikke forlænger det midlertidige børnetilskud eller gør det permanent. Hvor er planen for at få børn ud af fattigdom?

”Hvor blev børnenes statsminister af? Det er som om, at den nye regering helt har glemt, at børnene ikke selv har valgt at være fattige. Vi ved, at det vil følge dem resten af livet, hvis vi ikke får løftet dem ud af fattigdom.”, udtaler Signe Nielsen, Formand for FOLA.

For yderligere kommentarer
Signe Nielsen, formand for FOLA, Forældrenes Landsorganisation 
Mobil: 40 12 98 09

FOLA - logo

Forældrenes Landsorganisation
Valdemarsgade 8, 2.sal
1665 København V.

E-mail: fola@fola.dk
Hovednummer: 73 70 73 77

Presse: 40 12 98 09

 

Følg os

© 2020 FOLA, All rights reserved