fbpx

Nyheder

Her kan du læse pressemeddelelser, nyhedsbreve og andre af FOLAs indslag i den offentlige debat.

Pressemeddelelse: Beslutningen om at droppe minimumsnormeringer hviler på forkert grundlag 

Pressemeddelelse: Beslutningen om at droppe minimumsnormeringer hviler på forkert grundlag 

Minimumsnormeringer medfører slet ikke ressourcemæssig byrde, som Kommunernes Landsforening ellers selv har meldt ud. Det er stærkt problematisk, mener Forældrenes Landsorganisation, FOLA. 

En analyse fra et eksternt konsulentfirma viser, at det hverken vil være for dyrt eller for besværligt at indføre minimumsnormeringer. Det skriver fagbladet Børn&Unge. 

Det har KL ellers længe brugt som grund til at skrotte ordningen på institutionsniveau. Det er under al kritik, siger formand for FOLA, Signe Nielsen: 

”Det er klart, at det her er et kæmpe tillidsbrud fra KL’s side. Det er stærkt problematisk, at en organisation som KL opdigter begrundelser for beslutninger, som ikke har bund i virkeligheden. Det er jo at holde forældre i hele landet for nar”, siger Signe Nielsen. 

Den 6. marts resulterede det i en aftale mellem regeringen og KL uden om aftalepartierne. Her lød det, at man ville afskaffe normeringerne på institutionsniveau. Det er stærkt problematisk. 

”Regeringen og KL må selvfølgelig droppe den aftale, efter det nu er kommet frem, at hele grundlaget er forkert. Det er helt afgørende, at vi kan følge normeringerne på institutionsniveau, så vi sikrer, at alle børn får den omsorg, de har krav på”, siger Signe Nielsen 

I Politiken d. 19. Marts 2024 lød det fra KL: 

»Du ville bruge uendelig lang tid på at gøre det retvisende nok. Er det dét, pædagogerne skal bruge tiden på, eller skal man bruge det på børnene. Vi synes, det er bedre at bruge tiden på børnene«, siger formand for KL Martin Damm (V). 

Nu viser det sig, at hele den præmis som KL fik nedlagt opgørelsen af normeringer på institutionsniveau ud fra er forkert. Der er intet belæg for at pege på, at det vil tage tid fra pædagogerne på gulvet. I FOLA udtaler Signe Nielsen “Vi håber, at KL bøjer nakken og vil være med til at give forældrene fuld gennemsigtighed på området”. 


For yderligere kommentarer, kontakt formand Signe Nielsen på 40 12 98 09.

FOLA - logo

Forældrenes Landsorganisation
Raffinaderivej 8, bygn. B, 1.sal, C13
2300 København S.

E-mail: fola@fola.dk
Hovednummer: 73 70 73 77

Presse: 40 12 98 09

 

Følg os

© 2020 FOLA, All rights reserved